Gezonde voeding

Aanbieders met passie voor gezonde voeding


Voedsel uit de regio


In 2021 zijn we gestart met het project de Gezonde Samenleving.

We richten ons vooral op de basisvoorzieningen voedsel, gezondheid en onderwijs. Er zijn al veel goede initiatieven maar nog lang niet genoeg. We willen daarom als maatschappelijke organisatie bijdragen aan een gezondere maatschappij.


Gezond water

De MemonizerWATER vitaliseert als geen ander. De speciaal voor Memon gemaakte foto van Masura Emoto toont aan dat het kristal van Memonwater net zo mooi is als die van zuiver bronwater en wellicht mooier. Bekijk de foto door op het product te klikken.
"Maar het is zo duur."
Simpel rekensommetje leert dat het een hoop geld bespaart in het geval dat je nu bronwater koopt. In sommige gevallen heb je de investering er binnen één jaar eruit.

Daarbij scheelt het een hoop plastic en logistiek-uitstoot!Noaberschap

Noaberschappen: de smaak van de Achterhoek bij jou thuis
Noaberschappen brengt de smaak van de Achterhoek bij jou thuis. Met onze
kookboxen en groenten-, fruit-, en vleestassen geniet je van vers en heerlijk eten,
bereid met kwalitatieve ingrediënten van lokale boeren en leveranciers. We willen
simpelweg goede, verse en eerlijke maaltijden op jouw tafel brengen. Tegelijkertijd
houden we de keten graag kort. Dus geen sperziebonen uit Marrokko, maar uit
Harreveld en geen rundvlees uit Argentinië, maar gewoon uit Aalten. Dat is beter
voor de natuur én voor de boeren in onze streek.

Graangeluk


Vanaf 2017 is Van Silfhout begonnen om zelf graanakkers te verbouwen met onder meer historische streekgranen zoals Aalter Troshaver, Grijs Brabants Zandboekweit en Veluws Kruiprogge. Aanvankelijk alleen op het Westbergveld, een prachtige akker van een bunder (hectare) op de Wageningse Berg en vanaf 2018 ook op Landgoed Quadenoord met nog eens zes hectare. Om naast brood ook bier mogelijk te maken, teelde hij ook zomergerst. Samen met Josette Berg werd tijdens een zonnige akkerwandeling op 7 juli 2019 de naam Graangeluk en het bijbehorende conceptidee bedacht.Ontdek jouw natuur

Wil je iets geven wat lokaal en zo veel mogelijk puur natuur is?
Sandra Habers heeft genoeg mogelijkheden, 
ze zijn te vinden onder de paarse button. 
Losse producten of een pakket? Alles kan.
Bestel je een pakket, dan pak ik het mooi voor je in en maak ik er een briefje bij met meer informatie over de producten 
en mijn visie (puur en eerlijk). 
Liever een cadeaubon? Ook dat kan.
Loka met de boer

LoKa is een vereniging waarbij je je voedsel rechtstreeks bij de lokale boer bestelt, uit Apeldoorn en de directe omgeving. We zorgen voor een gevarieerd, verantwoord en duurzaam productaanbod via diverse producenten.

We vinden het fijn om met elkaar en met onze omgeving te verbinden. Voel je dan ook welkom om lid te worden. LoKa heeft geen winstoogmerk. We doen ons best om een goede prijs aan te bieden.
Feed your dreams

Bent u op zoek naar verse, lokale producten zonder het gedoe van lange wachtrijen en drukke supermarkten? Dan is de rijdende winkel ProLokaal misschien wel de ideale oplossing voor u. Onze mobiele winkel brengt hoogwaardige Lokale producten rechtstreeks bij u in de straat, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot verse en lokale producten zonder ver te hoeven reizen.