Bewuste voeding en gezondheid

ontdek het verschil tussen voeding en vulling

advies - lokaal - inspiratie
klik op de foto's voor informatieSamen gezond


Vanuit het besef dat er veel te verbeteren valt aan allerlei voorzieningen, in zelfs een land als Nederland! Zijn we gestart met initiatief De Gezonde Samenleving. Maatschappelijke veranderingen, zoals het onder druk komen te staan van vrijheden en de dreiging van verlies van eigendommen en bezittingen, maken het des te meer noodzakelijk om die voorzieningen te verbeteren en meer en meer door de mensen zelf gestalte te laten geven.


Puur en bewust


Wil je graag meer puur eten en er meer over leren? Eten vol met voedingsstoffen en zonder onnodige toevoegingen?  Laat je inspireren tijdens een serie van 5 lunches.

Proef dat het makkelijk en simpel is om een maaltijd op tafel te zetten die voedzaam en zonder chemische toevoegingen zit. Dit zal je lijf heel fijn vinden.
Tijdens de lunch kun je met elkaar verbinden en elkaar inspireren.


Achterhoeks appeltje


Initiatief met noabers.

Heerlijk, niet alleen de pure biologische Achterhoekse appelsap maar zeker ook het plukavontuur. Wat een lol hebben we bij vele boeren op het erf. Kratten vol brachten we naar de ingenieuze sap pers. We staken de handen uit de mouwen en wisten bijna 400 liter sap te verwerken in mooie 3 liter tap pakken. Verkrijgbaar bij de Gezonde Samenleving en via onderstaande button.


Gezondheidscooperatief


Wanneer het om onze gezondheid gaat zijn we vaak te vinden in het ziekenhuis. Zouden we niet beter gezondheidshuizen organiseren? We verzekeren ons voor ziekte, is dat niet vreemd? Hoe kijken we tegen de witte jassen aan? Is alternatief niet gewoon zoals het zou mogen zijn? Veel (oude) informatie is onderdrukt en komt in deze tijd volop naar boven. Bewuste keuzes maken voor je kostbaarste bezit zou logisch zijn, toch?


Wat doet voeding met ons?


Als kind vroeg ik me altijd al af waarom gaan dingen zoals ze gaan en waarom ben ik ik?
Zijn er gebeurtenissen waarvan wij de ware aard niet zien of kennen?
En hoe kan het dat de westerse bevolking al maar zieker en zieker wordt?


Weet wat je eet


Ben jij je bewust van de voedingswaarde van onze hedendaagse voeding? Krijg jij voldoende vitamines en mineralen binnen? Hoe zorg je dat er geen te korten ontstaan?

Waardevolle informatiekanalen

Wanneer het om je lijf en je gezondheid gaat is er nog veel te onderzoeken.
Veel informatie uit oude tijden borrelt in deze tijd naar boven. Waardevolle informatie.
Een kritisch oog blijft langer gezond.